2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Uzaktan Öğretim Süreçleri Hakkında Bilgilendirme

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi

2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi

Uzaktan Öğretim Süreçleri Hakkında Bilgilendirme

 

2020-2021 akademik yılı güz döneminde üniversitemizde dekanlıklarımızın / müdürlüklerimizin yönetim ve sorumluluğunda yürütülen uzaktan öğretim faaliyetlerimiz, “Uzaktan Öğretim Komisyonu”muzun ve tüm akademik birimlerimizde kurulmuş olan “Uzaktan Öğretim Alt Komisyonları”mızın desteğiyle sürdürülecektir. 

Uzaktan Öğretim Komisyonumuz geçen dönemki tecrübelerinden de hareketle öğretim sürecinin artan bir verimlilikle sürmesi için gerekli düzenlemeler konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu çalışmalar kapsamında “Uzaktan Öğretim Komisyonu”muzla birlikte hazırlanan aşağıdaki bilgileri tüm öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle paylaşıyoruz:

  1. 2020-2021 akademik yılı güz dönemi kayıt yenileme ve derse yazılma işlemleri 23 Eylül - 06 Ekim 2020 tarihleri arasında online olarak Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır. Kayıt yenileme işlemlerine ait duyuru web sitemizde ayrıca ilan edilecektir.

  2. Üniversite senatomuzun aldığı karar uyarınca 2020-2021 akademik yılı güz döneminde tüm dersler canlı çevrimiçi ortamda yapılacaktır.

    Tam zamanlı öğretim üyelerimizin derslerini ofislerinde veya canlı yayın için hazırlanmış dersliklerde vermeleri beklenmektedir.

    Dijital ortamda makale, video veya ses kaydı paylaşımları öğretim üyelerimizin inisiyatifiyle devam edecektir.

    Dersler yukarıda belirtildiği gibi canlı çevrimiçi olarak bölümler tarafından hazırlanan haftalık programa göre yapılacaktır.

  3. Haftalık ders programlarımız normal kredi saat uygulamasıyla 1 kredi 1 saat şeklinde düzenlenecek ancak uygulamada her bir kredi saat dersin karşılığı 40 dakika olacaktır.

  4. Canlı çevrimiçi dersler, ödevlerin iletilmesi ve teslim alınması ile sınavlar lisanslı Microsoft Teams programı kullanılarak gerçekleştirilecektir. Microsoft Teams programında açılan derslerin takip edilmesinde ve oturum linkinin paylaşılmasında "29mayis.edu.tr" uzantılı kurumsal e-posta adresleri kullanılacaktır.

    Microsoft Teams programını tüm öğretim elemanı ve öğrencilerimizin derslerin başlamasından önce indirmeleri ve kurmaları gerekmektedir. Programın kullanımı ile ilgili tanıtım videosuna https://www.29mayis.edu.tr/tr/uzaktan-egitim adresinden ulaşılabilir.

  5. Üniversitemize lisanslı Word, Excel vb. programları kullanabilmek için yaptığınız gibi Microsoft Teams programını kullanabilmek için de Microsoft 365 platformuna kurumsal e-posta hesabınız ile giriş yapmanız gerekmektedir.

    Microsoft 365 Platformuna daha önce kayıt olmuş ve şifresini hatırlamayanlar https://www.29mayis.edu.tr/tr/uzaktan-egitim adresinde yar alan talimatları takip ederek yeni şifre oluşturup Microsoft Teams programını kullanmaya başlayabilirler. Sisteme ilk kez giriş yapanlar ise https://www.29mayis.edu.tr/tr/uzaktan-egitim adresinde yer alan talimatları takip edebilirler. İlk kez giriş yapanların kurumsal e-postalarına gönderilen şifreleri ile giriş yapmaları gerekmektedir.

  6. Derslerin verimli geçmesi için canlı çevrimiçi derslerde öğrencilerimizin kameralarını açık tutmaları beklenmektedir.

  7. Canlı çevrimiçi tüm derslerde yoklama alınacaktır.

  8. Çevrimiçi ofis saatleri öğretim üyeleri tarafından ilan edilecektir.

  9. Tüm bölümlerde en az bir öğretim elemanı, ihtiyacı olan öğretim üyelerimize gerekli desteği sağlamak üzere görevlendirilmişlerdir.

    Görevli öğretim elemanlarının listesine ve uzaktan öğretim süreçleri ile ilgili tüm duyurulara https://www.29mayis.edu.tr/tr/uzaktan-egitim adresinden ulaşabilirsiniz.

  10. Uzaktan öğretim süreçleri ile ilgili tüm soru ve sorunlarınızı uodestek@29mayis.edu.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

 

Sağlıklı ve verimli bir yarıyıl geçirmemizi diliyoruz!

Rektörlük

Görüntülenme: 3217 Yayınlanma Tarihi: 28 Eylül 2020 Güncellenme Tarihi: 30 Eylül 2020 14:14:10