2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi Bahar Yarıyılı Öğrenim Ücreti ve Online Ödeme

Bahar yarıyılı öğrenim ücreti ödeyecek öğrencilerimizin dikkatine;

2022-2023 Eğitim-Öğretim dönemi bahar yarıyılı için ücret ödemesi gereken öğrencilerimiz https://yyodeme.29mayis.edu.tr/ bağlantısına girerek ödemeleri gereken öğrenim ücretini cep telefonlarına gelen şifreyi girdikten sonra öğrenebilirler. (Not: Sadece online ödeme yapabilecek öğrencilerin ücret bilgileri bu bağlantıya yüklenmiştir.)

Kredi Kartı ile ödeme yapacak öğrencilerimiz https://yyodeme.29mayis.edu.tr/ bağlantısına girdikten sonra;

* Bonus (Bonus özellikli tüm kredi kartları), World (Vakıfbank ve Yapı Kredi), Maximum (İş Bankası), Axess (Akbank), Card Finans (QNB Finansbank), Combo (Ziraat Bankası), Paraf (Halkbankası) özellikli kartlar ile taksitli ödeme yapabilirler. (Not: Ödeme dönemlik olduğu için sadece 5 taksit seçeneği aktif olacaktır.) 

* Diğer kartlar ile tek çekim ödeme yapabilirler.

* Albaraka kredi kartı ile taksitli ödeme yapmak isteyen öğrencilerimizin 06.02.2023-14.02.2023 tarihleri arasında Elmalıkent Ümraniye Kampüs A Blok mali işlere gelerek işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. (Cumartesi-Pazar günleri işlem yapılamamaktadır. Hafta içi kayıt yenileme saatlerimiz 10:00 – 16:00’dır)

Ödeme Şekilleri ile ilgili diğer bilgiler aşağıdaki gibidir;

ÖDEME ŞEKİLLERİ

  • Peşin Ödeme:
    1. Yıllık öğrenim ücretinin tamamı, kayıt sırasında üniversitenin aşağıdaki banka hesabına doğrudan havale veya EFT yöntemi ile ödenebilir. Bu durumda %6 indirim uygulanır. (Dönemlik ödemelerde %6 indirim yapılmamaktadır.)

      HESAP SAHİBİ

      T.C. İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ

      IBAN

      TR23 0020 3000 2905 1453 0000 01

      BANKA-ŞUBE

      ALBARAKA TÜRK - 092 ALTUNİZADE ŞB.

      HESAP NO

      29051453-000001

       
    2. Yıllık öğrenim ücretinin tamamı, limiti ödemeye yeterli tüm banka kredi kartları ile tek seferde ödenebilir. Bu durumda %6 indirim uygulanır. (Dönemlik ödemelerde %6 indirim yapılmamaktadır.)

      ÖNEMLİ NOT: Elden nakit tahsilat yapılamamaktadır.

 

  • Kredi Kartı Taksitli Ödeme:

    Yıllık öğrenim ücretinin tamamı, limiti yıllık öğrenim ücretini ödemeye yeterli aşağıda sıralanan banka kredi kartları ile 10 taksitte ödenebilir. (Dönemlik ödemelerde 5 taksit uygulanır.)

    Albaraka Türk, Bonus (Bonus özellikli tüm kredi kartları), World (Vakıfbank ve Yapı Kredi), Maximum (İş Bankası), Axess (Akbank), Card Finans (QNB Finansbank), Combo (Ziraat Bankası), Paraf (Halkbankası) özellikli kartlar ile taksitli ödeme yapabilirler.

 

  • Okul Taksit Sistemi

    Okulumuz Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Altunizade Şubesi ile Okul Taksit Sistemi(OTS) anlaşması yapmıştır. Okul Taksit Sistemine (OTS) ilişkin bilgi aşağıda belirtilmiştir.

    OTS Nedir ?
  • OTS (okul taksit sistemi), velilerin kredi kartına ihtiyaç duymadan eğitim ödemelerini taksitlendireceği (dönemlik ödemeler de maksimum 5 taksit) bir sistemdir.
  • OTS bir kredi değildir. Eğitim taksit ödemesi vade gününde hesabınızın bakiyesi müsait değilse ilgili hesap Banka tarafından müsait hale getirilip veli borçlandırılır.

    OTS Şartları
  • Velilerimiz istediği Albaraka Şubesinden OTS başvurusu yapabilecektir.
  • Dönemlik ödemelerde Maksimum 5 taksit olarak işlemler gerçekleştirilecektir.
  • Başvuru sahiplerinin kredi skoru asgari 1.200 ve üzeri olmalıdır.
  • OTS taleplerinde SGK' sı asgari 12 ay düzenli ödenen ve prim ödemeleri 3.000 TL ’nin üzerinde olan velilerden Maaş Bordosu talep edilmeyecektir. (e-devletten SGK hizmet dökümü alınacaktır.)
  • OTS başvurularında kredi istihbarat sorgusunda 500-TL ’nin üzerinde gecikmesi olan velilerin talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Eğitim güvencesi sigortası yaptırılması zorunludur. (Yaş ve OTS tutarına göre 0-1000 TL aralığında değişmektedir.)
  • Kredi istihbarat sorgusunda akıbeti açık kanuni takip, olumsuz herhangi bir kayıt olmaması şartı aranacaktır. Velilerin son 2 yılda kapanmış dahi olsa idari takip/kanuni takip kaydı varsa OTS talepleri prensip olarak değerlendirmeye alınmayacaktır.

İstenen Belgeler

  • İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi mali işler daire başkanlığından alınacak proforma fatura.
    (proforma fatura muhasebe@29mayis.edu.tr ye mail atılarak talep edilebilir.)
  • Nüfus Cüzdanı
  • Velinin gelirini gösteren belge ( Maaş bordrosu, vergi levhası, emeklilik cüzdan fotokopisi, e-bordro dökümü) (işyeri sahipleri için vergi levhası, SGK’lı çalışanlar için işyeri tarafından imza kaşe yapılmış maaş bordrosu/ yazısı ve işyerinin imza sirküler, kamu personelleri için https://ebordro.muhasebat.gov.tr/Bordro/gen/login.htm adresinden alınan E-bordro, emekliler için bankadan alınan 3 aylık maaş hesabı dökümü)
  • E-devlet SGK hizmet dökümü (şifre getirilmesi halinde kurulan gerekli çıktı başvuru esnasında da alınabilir.)
  • Öğrencinin kimlik fotokopisi

 ÖNEMLİ NOT: OTS yaptıran öğrencilerimiz bankadan alınan banka kaşe ve imzalı taksit planını muhasebe@29mayis.edu.tr adresine mail ile göndermeleri gerekmektedir.  Aksi takdirde mali onayları verilmez.

 

NOTLAR:

  • Öğrenim ücreti iade edilmez.
  • Bankaya yatırılacak öğrenim ücretlerinde öğrencinin adı soyadı ve T.C. kimlik numarası mutlaka belirtilmelidir.
  • Online ödeme ile ilgili sorunlarınız için iletişim numaranızla birlikte muhasebe@29mayis.edu.tr ye mail atınız.
  • Banka kanalı ile ödeme yapan öğrencilerimizin mali onayı ödeme yaptıkları günün sonunda verilecektir.
  • İzleyen yılların eğitim öğretim ücreti - yıllık ortalama ÜFE artış oranını geçmemek kaydıyla - Üniversite Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.
Görüntülenme: 2516 Yayınlanma Tarihi: 31 Ocak 2023 Güncellenme Tarihi: 1 Şubat 2023 08:31:18