Doç. Dr. Emrah Safa GÜRKAN’a (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü

Doç. Dr. Emrah Safa GÜRKAN’a (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Emrah Safa GÜRKAN, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görüldü.

Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri her yıl, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç kategoride aday gösterilenlere her kategoride bir ödül olarak verilmektedir. Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri ilgili alanda özgün, öncü ve çığır açıcı çalışmaları olan bilim insanlarına tevcih edilir ve her yıl ödüllerden bir tanesi, üç alan arasında dönüşümlü olarak, yalnızca Türkiye veya Türkiye bağlantılı bilim insanlarına verilmektedir.

Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Doç. Dr. Emrah Safa GÜRKAN Kimdir?

Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan 2003 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, gene aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde Prof. Halil İnalcık’ın danışmanlığında 16. Yüzyılda Batı Akdeniz’de Osmanlı korsanları üzerine hazırladığı tezle 2006 yılında yüksek lisans derecesini aldı. Doktora çalışmalarını 2012 yılında Georgetown Üniversitesi’nde Osmanlı-Habsburg rekabeti çerçevesinde 16. Yüzyıl Akdenizi’nde İstihbarat konusu üzerine tamamladı. Medeniyetler arası diplomasi, saray hizipleri, Osmanlı stratejisi ve karar alma mekanizması, serhat çalışmaları, korsanlık, kölelik ve ihtida konuları üzerine uzmanlaşan Gürkan çeşitli uluslararası dergilerde makaleler yayınladı.

Görüntülenme: 1705 Yayınlanma Tarihi: 17 Aralık 2018