İlahiyat Fakültesi ve İslamî İlimler Araştırma Vakfı'nın Ortaklaşa Düzenlediği Mısır İlim Havzasında İslâm Düşüncesinin Öncü Şahsiyetleri Çalıştayı Tamamlandı

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İslamî İlimler Araştırma Vakfı’nın (İSAV) ortaklaşa düzenlediği Mısır İlim Havzasında İslâm Düşüncesinin Öncü Şahsiyetleri Çalıştayı 17-18 Kasım 2022 Tarihlerinde gerçekleştirildi.
Tartışmalı İlmi İhtisas Toplantıları Dizisi dördüncü ayağı olarak tertip edilen bu çalıştaydan önce Semerkand, Bağdat ve Endülüs ilim havzaları ele alınmıştı.
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas ÇELEBİ, Rektörü Prof. Dr. Mustafa SİNANOĞLU ve İSAV Vakfı Başkanı Prof. Dr. Salih TUĞ’un açılış konuşmalarının ardından alanında uzman 11 akademisyenin sunumları ve 12 akademisyen tarafından bunların müzakeresi gerçekleştirildi. Mısır ilim havzasına dair panoramik bir bakışın yapıldığı ilk oturumun ardından, diğer dört oturumda fıkıh, hadis, İslâm felsefesi, kelam ve tasavvuf alanlarında öne çıkan Mısırlı simalar derinlemesine incelendi. 17-18 Aralık tarihlerinde iki gün süren çalıştay, Prof. Dr. İlyas ÇELEBİ, Prof. Dr. Ahmet YÜCEL ve Doç. Dr. M. Taha BOYALIK’ın değerlendirme konuşmalarıyla sona erdi. Önceki çalıştaylarda olduğu gibi bu çalıştaydaki tebliğ ve müzakerelerin de önümüzdeki sene içerisinde kitaplaştırılması planlanmaktadır.

Görüntülenme: 806 Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2022