İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyelerine Türkiye Bilimler Akademisi, (GEBİP) Üstün Başarılı Genç Bilim Adamı, TESEP “Bilimsel Telif Eser” ve “Kayda Değer Telif Eser" Ödülleri” Verildi

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyelerine Türkiye Bilimler Akademisi, (GEBİP) Üstün Başarılı Genç Bilim Adamı Ödülü, TESEP “Bilimsel Telif Eser” ve “Kayda Değer Telif Eser” Ödülleri Verildi.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı, Bilimsel Telif Eser ile Uluslararası Akademi Ödülleri, 26 Aralık 2018 çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Bu yıl ikisi Telif Eser Ödülü, biri Halil İnalcık Özel Ödülü ve dördü Kayda Değer Eser Ödülü olmak üzere yedi Türkçe Bilimsel Telif eser TÜBA-TESEP Ödülü’ne layık görüldü.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödülleri Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa SİNANOĞLU ve Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Feridun Mustafa EMECEN’in de katıldığı törende Sultanın Casusları: 16. Yüzyılda İstihbarat, Sabotaj ve Rüşvet Ağları kitabıyla, Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emrah Safa GÜRKAN’a, “Bilimsel Telif Eser” ve  "Üstün Başarılı Genç Bilim Adamı" ödülü verildi.

Üniversitemiz Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asım Cüneyd KÖKSAL’a ise Fıkıh ve Siyaset: Osmanlılarda Siyaset-i Şer'iyye, adlı eseriyle “Kayda Değer Telif Eser" ödülü layık görüldü.

Görüntülenme: 1080 Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2018