Tezli ve Tezsiz (Türkçe) Lisansüstü Programları Öğrenci Alım Duyurusu

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Program Adı

Kontenjan

Ekonomi ve Finans (Ücretli)

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Program Adı

Kontenjan

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Ücretli)

Ekonomi ve Finans (Ücretli)

B. BAŞVURU KOŞULLARI

1. Mezuniyet ve Alan Koşulu:

a) Ekonomi ve Finans Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları: Bir lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda bulunmak.

b) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Tezsiz Yüksek Lisans Programı: Bir lisans programından mezun veya kesin kayıt tarihinden önce mezun olabilecek durumda olmak.

2. Mezuniyet Notu:

Lisans mezuniyet notunun  4 üzerinden en az 2.00 veya 100 üzerinden en az 53.33 olması gerekir.

3. ALES Puanı:

Tezli yüksek lisans programları için ALES’ten (başvurduğu programın puan türünde) en az 55 puan veya eşdeğerliği tanınan bir sınavdan muadili bir puan almak gerekir. Tezli yüksek lisans programına başvuran ancak ALES belgesi olmayan adaylar, mülakatta başarılı olmaları halinde, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 4. maddesi uyarınca özel öğrenci olarak ders alabilirler. Bu öğrenciler normal öğrenim ücretini öderler.

Tezsiz yüksek lisans programı başvurularında ALES belgesi aranmaz.

C.BAŞVURU, SINAV VE KAYIT TAKVİMİ

1. Başvuru Tarihleri:

Başvuru başlama tarihi:

2 Eylül 2015 Çarşamba

Başvuru bitiş tarihi:

29 Eylül 2015 Salı mesai saati bitimine kadar

Mülakat tarihi:

1 Ekim 2015 Perşembe, Saat 10:00

Kayıt Tarihleri:

2 – 6 Ekim 2015

D.BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Başvuru işleminin tamamlanabilmesi için başvuru formunun tam olarak doldurulması gerekmektedir. BAŞVURU SÜRESİ SONA ERMİŞTİR.

2. Başvuru Formuna eksik veya yanlış bilgi / belge girilmesi halinde adayın başvurusu ve girmişse sınavı geçersiz sayılır.

3. Bir programdan kabul alan adaylar aşağıda sunulan başvuru evrakının orijinallerini kayıt sırasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na iletmekle yükümlüdürler:

• Vesikalık fotoğraf
  • Lisans diploması veya çıkış belgesi
  • Yabancı uyruklu adaylardan lisans diploması tercümesi
  • Diploma yurtdışından alınmışsa ilgili denklik belgesi
  • Lisans transkripti
  • Tezli yüksek lisans programına başvuran adaylardan ALES belgesi

E. ÜCRET VE ÖDEME ŞEKLİ

1. Ücret:

Tezli yüksek lisans programının toplam (ders ve tez dönemi) eğitim- öğretim ücreti 15.000 TL+KDV, tezsiz yüksek lisans programlarının eğitim- öğretim ücreti 13.000 TL+KDV’dir.

2. Ödeme şekli:

a) Ücretler ders dönemi için her yarıyıl başı kayıt öncesinde, tez dönemi için her akademik yılın başında kayıt öncesinde tahsil edilir.

b) Ders tekrarı durumunda ders başına 1.500TL+KDV, tez / proje uzaması durumunda yarıyıl başına 3.000TL+KDV ücret alınır.

c) Ücretlerde 5 taksit yapılır; peşin olursa % 5 indirim uygulanır.

d) Tahsil edilen ücretler hiçbir surette geri ödenmez.

F. PROGRAMLARIN AÇILMA KOŞULU

Herhangi bir programa kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısının yedinin altında olması durumunda program açılmayabilir.

Görüntülenme: 742 Yayınlanma Tarihi: 17 Eylül 2015 Güncellenme Tarihi: 17 Eylül 2015 14:21:58