ARÖMER, Liselere yönelik Arapça eğitimlerini sürdürüyor.

ARÖMER, Liselere yönelik Arapça eğitimlerini sürdürüyor.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Arapça Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARÖMER)’nin projeleri ilk meyvelerini vermeye başladı. Genç nesillerin yetiştirilmesi için hayata geçirilen Anahtar Teslim Arapça Projesi (ATAP) kapsamında, Beyoğlu İmam Hatip Lisesinde mülakat yapıldı.

ARÖMER, yapılan işbirliği gereğince Beyoğlu İmam Hatip Lisesine biri koordinatör nitelikli dört Arap asıllı Arapça öğretmeni gönderdi. Sınavları hazırlayan ve Arapça derslerini geliştirmek için proje oluşturan öğretmenlerimiz, ATAP kapsamında 10 haftada bir yapılan “her öğrenciye 20 dakika” mülakatlarını gerçekleştirdi.

22 Şubat Pazar günü 29 Mayıs ARÖMER olarak oluşturulan 6 komisyonda 12 öğretmenle 102 öğrenciye sözlü sınav yapıldı.

Yapılan bu sınavda öğrenciler 3’er dakikalık bir Arapça sunumdan, ders kitaplarındaki alıştırmalardan, ders kitaplarındaki metinlerin seslendirip telefona kaydedilmesinden, Arapça okuma hızından, Arapça klavye kullanma hızından, Arapça kelimelerin mahreç ve telaffuzundan ve kendilerine her hafta dağıttığımız film kelimelerinin ezberinden sorumlu tutuldular.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ARÖMER, ATAP kapsamında, 28 Şubat Cumartesi günü Rize Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip lisesi ve 7 Mart Cumartesi günü Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinde komisyonlar oluşturup öğrencileri sözlü sınava tabii tutacak.


ATAP Projesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Görüntülenme: 591 Yayınlanma Tarihi: 26 Şubat 2015