Kemal Güdek, Sosyal Hizmet Bölümü’nün konuğuydu

Kemal Güdek, Sosyal Hizmet Bölümü’nün konuğuydu

Sosyal Hizmet Bölümü alanlarında önde gelen sosyal hizmet uzmanlarını ağırlamaya devam ediyor. Sosyal Hizmet Bölümünün son konuğu, Sosyal Hizmet Uzmanı Kemal Güdek (MSc) oldu. Kemal Güdek, 6 Kasım Cuma günü Sosyal Hizmet Bölümü ikinci sınıf öğrencilerine Sosyal İnceleme Raporu (SİR) yazımı ile ilgili seminer verdi.

Sosyal hizmet mesleğinin Türkiye’de ve dünyada kapsamı ve görev alanları ile ilgili genel bir çerçeve çizen Güdek, birey, grup ve ailelerle yürütülen sosyal hizmet uygulamaları ile ilgili örnekler verdi. Öğrenciler, seminerde hastane ortamında çalışan bir sosyal çalışmacının nelerle karşılaşabileceği ve hangi alanlarda faaliyet gösterdiği konusunda bilgi edindiler. Ardından iyi bir sosyal inceleme raporunda nelere yer verilmesi gerektiği ve mesleki terminolojinin raporda nasıl kullanılacağı ile ilgili ayrıntıları dinlediler.

Kemal Güdek Kimdir?

Kemal Güdek, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Sosyal Çalışma Başkanı’dır. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde ders vermektedir. Sosyal Çalışmaya Giriş, Birey Aile ve Sosyal Çalışma, Terapötik İletişim ve Sosyal Çalışma ve Sigarayı Gülerek Bırakın kitaplarının yazarıdır. 

Görüntülenme: 855 Yayınlanma Tarihi: 10 Kasım 2015