Üniversitemiz, Ukrayna Milli Bilim Akademisi ve Tika işbirliği ile yeni bir eser kazandırdı.

Üniversitemiz, Ukrayna Milli Bilim Akademisi Agatangel Krimskiy Şarkiyat Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle, bilim dünyasına önemli bir eser kazandırdı. Oleksander Sereda imzalı ‘’XVIII. Yüzyıl Osmanlı Belgeleri Işığında OSMANLI-UKRAYNA BOZKIR SERHATTİ’’ Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla yayımlandı.

Osmanlı belgelerine dayanan bu kitap, okuyucu ve araştırmacıları Osmanlı Devletinin 18. yüzyıldaki kuzey sınırlarında yaşanan gelişmeler ve olaylar hakkında aydınlatıyor.

Osmanlı tarihi alanında yeni bulgular sunan bu yapıta, Üniversitemizim öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Kemal Beydilli (İlmi Redaktör), Prof. Dr. Feridun M. Emecen (İlmi İnceleme) ve Davut Erkan (Transkripsiyon Redaksiyonu) önemli katkılarda bulundu ve bilim dünyasına kazandırdı.

Eserin yayımlanmasından sonra Oleksander Sereda, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun M. Emecen ve Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Akyıldız’ı üniversitemizde ziyaret etti.

Görüntülenme: 456 Yayınlanma Tarihi: 2 Mayıs 2016