Yrd. Doç. Dr. Engin Sorhun’dan “Bölgeselleşmenin Küreselleşmesi” kitabı

Yrd. Doç. Dr. Engin Sorhun’dan “Bölgeselleşmenin Küreselleşmesi” kitabı

Ekonomi Bölümü Öğretim Üyemiz Engin Sorhun’un H.Dinçer ve Ü. Hacıoğlu ile birlikte hazırladığı “Regional Economic Integration and the Global Financial System” başlıklı kitabı ABD’de yayınlandı.

II. Dünya Savaşı’ndan sonra dünya ekonomik sisteminde bölgesel bütünleşme hareketleri ve küreselleşme birbirine alternatif iki eğilim olarak karşımıza çıkmıştır. 1980’lerden itibaren finansal serbestleşmenin hızı küreselleşmeyi daha ön plana çıkartırken; 1990’larda AB öncülüğünde bölgeselleşme dinamiklerini öne çıkarmıştır. Ancak, Çin, Hindistan, Endonezya gibi dinamik ekonomilerin su yüzüne çıkması ile birlikte yeni bin yılın başlarından itibaren uluslararası ekonomik sistemin paradigma değişikliği daha belirgin hale gelmiştir. Uzun soluklu küreselleşme-bölgeselleşme maratonu günümüzde yerini yeni bir dinamik sürece bırakıyor: Bölgeselleşmenin Küreselleşmesi. Bu çerçevede ilk olarak malî krizden yara alan AB’nin ve Çin ile ekonomik denge kurmakta zorlanan ABD’nin TTIP (Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı) çabaları göze çarpıyor.

Ekonomi Bölümü Öğretim Üyemiz Engin Sorhun’un editörlerinden olduğu “Regional Economic Integration and the Global Financial System” başlıklı kitap, bir taraftan bu bölgesel bütünleşme hareketlerini ve küreselleşmedeki yeni dinamikleri analiz ederken bir taraftan da mevcut bölgesel bütünleşme alanları arasındaki işbirliğine işaret eden bölgeselleşmenin küreselleşmesi meselesini ele alıyor.

Kitaba ulaşmak için tıklayınız.

Görüntülenme: 573 Yayınlanma Tarihi: 5 Mayıs 2015